Archiv článků

Užívání Betainu HCL - test

19.02.2014 07:52
Stanovení nedostatku žaludeční kyseliny Provádí se při absenci jiného testu na stanovení nedostatečné hladiny žaludečních kyselin: 1. den 30 minut před snídaní užít jednu kapsli Betainu HCL s vodou. Pokud se dostaví pocit pálení nebo bolesti žaludku, znamená to, že v žaludku je dostatek kyselin k...

Vitamín C pomáhá proti rakovině, ale o výzkum nikdo nestojí - nejde patentovat

10.02.2014 22:47
Příznivé účinky vysokých dávek vitamínu C při léčení rakoviny jsou známy, ale detailní výzkum vázne, protože farmaceutické firmy si nemohou nechat patentovat výsledky. Napsali to američtí vědci v časopise Science Transnational Medicine. „Pacienti by uvítali bezpečné a levné možnosti léčby...

Překyselení organismu ovlivníte hlavně jídlem

09.02.2014 20:55
Jsme prý moc „kyselí“. Přitom správný poměr kyselin a zásad v těle má velký vliv na naše zdraví a stárnutí. Co tedy jíst, abychom se vyhnuli překyselení? Kupodivu – citrony klidně ano. Nevidíme je, necítíme je, a přece mohou mít na naše zdraví obrovský vliv: kyseliny a zásady....

BBC News - Vitamin C keeps cancer at bay, US research suggests

09.02.2014 18:10
www.bbc.co.uk/news/health-26038460

Aronie je úspěšným bojovníkem proti civilizačním chorobám

11.01.2014 07:20
Aronie, jak se také říká černé jeřabině, je významným antioxidantem a zcela přírodním účinným lékem proti mnoha zdravotním potížím. Bojuje s vysokým krevním tlakem, cholesterolem, stresem, zpomaluje stárnutí a obsahuje spoustu vitamínů, které jsou pro organismus nezbytné. Recepty z aronie ocení...

O ARONII

11.01.2014 07:17
TEMNOPLODEC ČERNÝ Aronia melanocarpa Lidově je někdy označována jako černý jeřáb, což je v podstatě aronie naroubovaná na podnož ptačího jeřábu. ČÍM NÁM ARONIE PROSPÍVÁ? Aronie má plody s velkým množstvím fyziologicky cenných látek. Obsahuje bioflavonoidy - rutin a další flavonoidy s účinkem na...

Nový článek - Test dostatku trávící kyseliny pomocí Betainu Hcl

09.01.2014 23:20
Test dostatku trávící kyseliny pomocí Betainu Hcl

Kurkumin je dobrá volba (kapitola 14.3. z knihy "Doba jedová 2" od prof. Anny Strunecké a prof. Jiřího Patočky)

09.01.2014 23:15
V posledních desetiletích se výrazně zvyšuje naše pochopení, jak fungují některé faktory výživy, jako jsou základní vitaminy a minerály, například kyselina askorbová, vitaminy ze skupiny B, tokoferol, karotenoidy, hořčík, zinek nebo selen. Do popředí pozornosti badatelů však vystupuje zejména...

Článek v iDnes ze dne 16.12.2013

16.12.2013 20:53

Hřebíčková kúra

14.12.2013 16:19
Příprava hřebíčku (koření): Hřebíček (běžné kuchyňské koření) nameleme například na strojku na kávu na nejvyšší zrnitost – avšak odhadem maximálně tak, aby bylo zrno maximálně 0,5 mm. Můžeme případně pořídit i již namletý hřebíček. Naplníme do tobolek tak, aby hřebíček byl co nejvíce natlačen do...