Meruňková jádra hořká s B17

17.11.2013 21:51

Meruňková jádra s amygdalinem (vitamín B17)

Amygdalin je kyanoglykosid, který se rozkládá vlhkostí a enzymatickou činností na cukr a jedovatý kyanovodík.

https://www.dedekkorenar.cz/img/thumbs/480/1352134193_e50775b2ca54f8b84926c52780353cf1.jpgRakovinové buňky mají obrovskou spotřebu cukru a proto přednostně vychytávají z oběhu i amygdalin (B17). Ten se vcucne do buňky, která z něj sežere cukr a zůstane v ní jedovatý kyanovodík. Hladová rakovinová buňka si tak vlastní žravostí způsobí otravu a to chceme. Hodná a slušná buňka zdravé tkáně není tak hladová a tak se v ní nevytvoří jedu tolik, aby ji to zničilo. Je tedy nutno amygdalin podávat v dostatečném množství, aby byl účinným jedem rakovinovým buňkám a nepoškozoval zdravé.

Doporučuji tedy dlouhodobě po dobu rakoviny užívat tolik hořkých jader meruněk za den, kolik je vám let plus vaše váha v kilogramech a to děleno 20. Tuto dávku brát každých 60-90 minut a skončit asi 2 hodiny před nočním odpočinkem nebo před půlnocí. V noci nebrat.

Šetrnější alternativou je brát jedno jádro každou čtvrthodinu po celý den mimo noc.

  • Kdyby se vám dělalo nevolno, tak na 3-6 hodin přestat jádra užívat, napít se 12K 2-4 ml v 1,5 dcl teplé vody a potom si v každé porci několik jader dočasně ubrat.
  • Při prevenci, chemoterapii nebo ozářkách doporučuji brát jader poloviční dávku.
  • Berete-li jiné amygdalinové přípravky schválené jako potravní doplňky, tak ve vašich porcích uberte 1 z pěti jader. Berete-li injekční formy amygdalinu, uberte 3 z pěti jader každé porce.
  • Zajímavostí je specifické působení jen na nemocné buňky s vysokou látkovou výměnou, takže lze očekávat i poškození buněk infikovaných mikroby i viry, protože efekt je podobný jako u bílých krvinek. Lze tedy očekávat, že klient bude odolnější na infekční nemoci a záněty.

Poznamenávám, že stará, špatně skladovaná v horku nebo vlhku a pražená jádra jsou téměř bez B17 a tudíž jsou na...

Sladká jádra meruněk nejsou účinná, protože v nich amygdalin téměř není.

Kdo si chce dělat prevenci, tak doporučuji poloviční dávky na 3-4 týdny v září až říjnu, kdy to je fyziologicky nejvhodnější.

https://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/merunkova-jadra-horka-s-b17-p291.html

Zpět