Meruňková jádra a rakovina

07.02.2013 00:00

Meruňková jádra a rakovina? Proti rakovině lze bojovat i zcela nenáročnou přírodní metodou. Faktem je, že společně se zdravým životním stylem a vyváženou stravou vám meruňková jádra mohou pomoci předejít, ale i pomáhat léčit rakovinné buňky. Meruňková jádra jsou velice výživná, a obsahují mimo jiné vitamín B17, tzv. přírodní substanci Amygdalin, která je složena ze čtyř částí. První dvě patří do glukózové skupiny, třetí je benzaldehyd, a čtvrtou je kyanid.

https://wolfberry.eu/uploaded/merunkova-jadra.jpgMnoho lidí se domnívá, že kyanid je nebezpečný jed, pravdou ale je, že tato látka je pro tělo jed jen v případě, že se vyskytuje jako volná molekula (není vázaná na žádné další molekulární formace). V meruňkových jádrech je ale tato látka naprosto bezpečná, protože vitamin B17 je v ní vázán a prakticky uzamčen jako součást další molekuly.

Běžné lidské buňky navíc obsahují enzym, který je schopen zachytávat volné kyanidové molekuly a měnit je na neškodné tím, že je nechá reagovat se sírou. Tím enzymem je rhodanese. Chemickou reakcí se kyanid mění na neutrální sloučeninu kyanát, který je pak vylučován ledvinami bez jakéhokoliv poškozování běžných buněk.

Rakovinné buňky, ale dokáží přežívat díky fermentaci cukrů a vyhýbat se tím metabolizaci za přítomnosti kyslíku. Amygdalin obsahuje dvě molekuly glukózy – je tedy celkem přitažlivý pro rakovinné buňky. Rakovinné buňky obsahují enzym, který normální buňky nemají – beta-glukosidázu. Tento enzym bývá považován za uvolňovací pro molekuly amygdalinu. Jeho působením jsou uvolňovány jak benzaldehyd, tak i kyanid a takto se uvolňuje toxická energie, zabíjející rakovinové buňky. Beta-glukosidáza v rakovinných buňkách způsobuje jejich sebezničení tím, že je vystavuje kyanidu a benzaldehydu.

To je tedy mechanismus, jak jsou rakovinné buňky oklamány a cíleně ničeny amygdalinem. Chemoterapie naproti tomu buňky nerozlišuje. Zabíjí jak rakovinné, tak i zdravé buňky a ničí tím celý imunitní systém.

Člověk, který se však chce léčit pomocí stravy, si musí dávat pozor a vyhýbat se zpracovaným potravinám, obzvláště pak cukr pro něj může být nebezpečný, protože cukr umožňuje rakovinným buňkám přežívat.

Doporučené dávkování je 15 jader denně jako prevence, při léčbě rakoviny až 50 jadérek denně. Naše jádra jsou speciálně tříděna a proto obsahují 95% hořkých jader, které obsahují nejvíce blahodárného amygdalinu. Nejedná se tedy o lahůdku, ale o hořký a nesmírně účinný přírodní lék.

https://www.wolfberry.eu/blog/merunkova-jadra-a-rakovina/11/

Zpět