Hřebíčková kúra

14.12.2013 16:19

Příprava hřebíčku (koření):

Hřebíček (běžné kuchyňské koření) nameleme například na strojku na kávu na nejvyšší zrnitost – avšak odhadem maximálně tak, aby bylo zrno maximálně 0,5 mm. Můžeme případně pořídit i již namletý hřebíček. Naplníme do tobolek tak, aby hřebíček byl co nejvíce natlačen do tobolky, tedy aby ho v tobolce bylo co nejvíce. Tobolku uzavřeme.

Užívání hřebíčku

Začneme užíváním hřebíčku jednou denně, jednu tobolku. Každý den navyšujeme o jednu tobolku, až dosáhneme počtu 10 tobolek užívaných jednou denně. Pokud se kdykoliv při užívání objeví nějaké reakce či nevolnosti, užívání hřebíčku vysadíme až do doby, kdy se vše uklidní. Následně užíváme stejný počet hřebíčkových tobolek jako naposledy a dále opět navyšujeme k 10 tobolkám denně, pak užíváme ještě dva následující dny těchto 10 tobolek hřebíčku. V případě, že se zdravotní stav nezlepší a není problém s užíváním hřebíčku, je možné postupně dojít až na 15 tobolek jednou denně. Hřebíček můžeme užívat i nárazově, s několikadenními pauzami.

Někdy se objevují reakce již při první tobolce hřebíčku, v tomto případě je dobré několik dní užívat pouze jednu tobolku denně, eventuelně s denními či dvoudenními pauzami.

Doplněk k hřebíčku – kyselina HCl či Betain HCL

Doporučuji k hřebíčkovým tobolkám užívat také Betain HCL nebo alespoň naředěnou tekutou kyselinu chlorovodíkovou (HCl).

V případě tablet doporučuji při každém hřebíčku užít alespoň jednu tabletu Betainu HCL (600 mg), při počtu 4-6 kusů hřebíčku doporučuji dvě tablety Betainu HCL a od 7 tobolek hřebíčku doporučuji 3 tablety Betainu HCL, nejdříve však 1/2 hodiny po užití hřebíčkových tobolek.

V případě tekuté HCl doporučuji 10 kapek 10% (chemická - běžná koncentrace, nikoliv lékařská) tekuté kyseliny HCl do půl litru vody a vypít. Touto tekutinou je možné hřebíčkové tobolky zapíjet. Je možné užívat stále toto množství tekuté, naředěné HCl při každém počtu hřebíčkových tobolek, není ovšem nutné vše vypít ihned, lze množství vypít i kdykoliv v průběhu dne.

Tyto tablety či tekutinu je možné užívat i při vysazení hřebíčku. HCl v jakékoliv podobě podporuje imunitní systém – obranyschopnost organizmu, ta je potřeba k odstranění nežádoucích uvolněných patogenů.

Dávkování hřebíčku dle Crafta

Dávkování dle Clarkové není špatné, akorát je děláno pro kombinaci s pelyňkem a ořešákem a určitě to má své opodstatnění. Nicméně pokud se bere hřebíček samostatně, moc se nám ale neosvědčilo z hlediska návratu problémů.

Proto se upravilo na toto schéma, které myslí i na zapomenutá vajíčka, kdy se z nich vylíhnou nový jedinci:

Kapsle 00 1. cyklus 2. cyklus 3. cyklus 4. cyklus
1. den 3x1 3x1 3x1 3x1
2. den 3x3 3x3 3x3 3x3
3. den 3x3 3x3 3x3 3x3
4. den 3x3 3x3 3x3 3x3
5. den 3x3 3x1 3x1 3x1
6. den 3x3 3x1 3x1 3x1
7. den 3x1 3x1 3x1 3x1

Pokud nepociťujete žádné problémy provádějte vše podle výše uvedeného schématu. Jinak dávkování snižte a prodlouže na více dní.

Pozor používají se pouze tobolky velikosti 00, které jsou větší než 0. Rozdíl mezi velikostí tobolek je 0,24ml, což vychází na den o tři tobolky velikosti 0 více, čili u velikosti 0 by to bylo 3x4 tobolky. Zjistili jsme, že si hřebíček poradí i s plísněmi a jinými mikroorganismy. Dokonce uspěl i tam, kde koloidní stříbro a MMS nebylo dostatečně účinné (myšleno střeva).

U těch roupů bych to ještě zkombinoval se směsí 12K od dědka kořenáře, protože je jediná na našem trhu, která obsahuje tolik dobrých bylin pohromadě a hlavně zeměžluč a pelyněk za ještě přijatelnou cenu a dále omezit příjem sladkého na minimum po dobu aspoň jednoho měsíce. Není možné, aby tohle "rodinka Roupova" přežila za předpokladu, že nebude ložisko ve slepém střevě, kde tohle bývá opravdu problém.

Ani bych neřekl, právě v tom tkví podstata úspěchu. Také ne po dobu týdne, tj. 7 dní, ale 5 dní, pak je 7 denní pauza. Je mnohem lepší rozdělit silnou dávku 9 tobolek do několika menších dávek během jednoho dne, než do sebe najednou nasoukat třeba 10 tobolek, což může někomu způsobit problémy a je to navíc zbytečné a z hlediska dlouhodobé účinnosti stejně nedostatečné. Clarková dávku 3x3 podává 8 dní v kuse, ale tohle je taky zbytečné. Nicméně nepoužívá pouze hřebíček, ale i pelyněk a ořešák. Pelyněk pak přidává ne bez důvodu také vyšší dávky, nicméně koncentrát je mnohem lepší. Toto schéma je ale děláno a vyzkoušeno vícero lidmi pro samostatný hřebíček. Sám jsem jej na sobě zkoušel, kvůli vyzkoušení možných vedlejších reakcí a vůbec žádné komplikace, ani u těch co jej jeli kvůli střevním problémům. Pokud se dostavila pachuť v ústech nebo nepříjemné pálení žáhy, spravilo se to během chvilky několika kapkami 3,5% HCl na 150 ml vody.

Paraziti jsou totiž nejzranitelnější v určitém stádiu svého vývoje, většinou v dospělosti. Účinnost tohoto upraveného dávkování je především v tom, že likviduje postupně i to, co přežívá v nějakém stádiu. Proto je důležité dodržet ono dávkování. Máme jej odzkoušeno, že se problémy po něm nevrací, pokud nedojde k nějaké reinfekci od jiného nositele. Lze s tímto dávkováním i manipulovat, tj. upravovat. Nicméně důležité je dodržet aspoň 3 týdny braní vždy s "bezpečnostní" týdenní pauzou, což dostatečně pokryje vývojovou dobu většiny parazitů. Pokud se bere něco pouze jednorázově, byť ve velkých dávkách něco vždycky přežije, naklade vajíčka a vše se pak vrátí zpět.

Toto schéma není určeno pouze na roupy, ale střevní parazity všeobecně, dokonce zabírá, jak to vypadá i na plísně a menší drobotinu a vychází ze schématu od Clarkové a je určeno především pro užívání samostatného hřebíčku.

Braní něčeho pouze jednorázově, byť ve velké dávce je z hlediska návratu problému k ničemu, tím spíše u bylin.

Zpět